Over Jaap

Jaap, geboren op 7 augustus 1968 als zoon van een boswachter, maakte zich de kunst van het tekenen op zeer vroege leeftijd eigen. Als kind was hij al zeer geïnteresseerd in het tekenen en schilderen. Door de inspiratievolle woonomgeving midden in de bossen van de Veluwe waar hij opgroeide, kon hij zijn kwaliteiten naar hartelust ontwikkelen.

Jaap begon na de middelbare school op zestienjarige leeftijd aan de grafische school in Zutphen. Na deze te hebben voltooid studeerde hij aan de DEVA - de enige illustratievakopleiding in Nederland- waar hij zijn diploma illustratie heeft gehaald. Vervolgens studeerde Jaap in 1996 af aan de AKI-kunstacademie in Enschede. In zijn boerderijtje op de Loenermark, het schitterende natuurgebied tussen Apeldoorn en Arnhem, maakt Jaap zijn werk naar opdracht. Hij noemt zichzelf, gezien zijn leef, woon en werkwijze liever ambachtsman dan kunstenaar.

Over zijn werk Over het algemeen is Jaap's werk -in nagenoeg alle technieken- figuratief, natuurgetrouw, vaak (fotografisch) realistisch, pure hand-vakmatigheid zonder computer (invloeden). Het werk is zeer divers. Omdat de liefde voor het creatieve vak zich als op zeer jonge leeftijd ontwikkelde, heeft hij zich door de jaren heen vele uiteenlopende technieken meester gemaakt. Van pentekeningen tot muurschilderingen, van het schilderen van doek tot boekillustraties van portretteren tot calligraferen enz. Ook het ruimtelijk werk kan hij "naar zijn handen buigen". Het werk is toegankelijk voor iedereen, zowel voor bedrijven als particulieren. Opdrachten worden -vaak in eigen stijl- in overleg en naar wens van de opdrachtgever ontwikkeld.